11 Nisan 2012

2000'li Yılların Uzak Durulması Gereken 10 Hollywood filmi


Bugüne dek hep en iyiler listesi yaptım ve itiraf etmeliyim ki hiçbirini yazmak bu kadar keyifli olmamıştı. Son dönemin kötülerini seçerken B tipi filmleri değerlendirme dışında tutmaya çalıştım (yine de listede bir iki tane var) çünkü B Tipi filmlerden kolay kolay iyi film çıkmaz. Başta Türk filmlerini de almayı düşündüm ama işin içinden çıkamadım. Listedeki filmlerin bazıları ya yönetmeni ya oyuncularıyla ya da popülaritesiyle vizyona girdiğinde büyük beklenti yaratmış ancak yaşattığı hüsran da o denli büyük olmuş filmlerdir. Buradaki 10 filmden çok daha fazlası var elbette ben sadece bir seçki sunuyorum.

1- Disaster Movie (2008)
Gerçek bir parodisever olarak diyorum ki bu filmden uzak durun! Disaster Movie, aklı sıra felaket filmlerinin ve çizgi roman uyarlamalarının parodisini yapmaya yelteniyor. Seyircinin zekasını hiçe sayan, komik olmaktan ziyade gülünç, acınası bir komedi filmi bu.
2- Piranha 3D (2010)
Alexandre Aja, ilk filmi High Tension ile korku sineması adına zirveyi görmüştü. Bir yeniden çevrim olan Piranha ile de uçurumun dibini görmüş. Piranha'lardan nefret etmek için iyi bir sebep arıyorsanız buyrun ancak dikkatli olun film sizi sinemadan soğutabilir
3- The Hitcher (2007)
1986 yapımı kült korku filmi The Hitcher'ın (Otostopçu) yeniden çevrimi o kadar kötü ki filmi tarif edebilecek söz bulamıyorum. Hani derinliği olmayan, sığ karakterler için 'karton karakter' deriz ya! Otostopçu'nunkiler karton bile değil. Yeniden çevrimler hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Olur da bir yerde rastlarsanız hiç düşünmeden kaçın!
4- Catwoman (2004)
Merkezinde Kedi Kadın'ın olduğu bir film yapma fikri kulağa hoş gelse de ortaya çıkan şey oldukça 'bayağı'. Halle Berry ve Sharon Stone'ın her filmini izlerim diyorsanız buyrun ama sizi mantık hatalarıyla dolu, yaratıcılıktan nasibini almamış, boş ve nahoş bir film bekliyor söyleyeyim. Çizgi roman uyarlamaları hiç bu kadar itici olmamıştı.
5- Battlefield Earth (2000)
John Travolta'nın başrolünde yer aldığı büyük bütçeli bir bilim kurgu denemesi. Ben yorum yapmayacağım zira Amerikalı ünlü sinema yazarı Roger Ebert'ın yorumu söze hacet bırakmıyor. "Battlefield Earth, uzun zamandır yıkanmamış birisiyle yan yana uzun bir otobüs yolculuğu yapmak gibi. Sadece kötü değil, aynı zamanda saldırgan bir tavırla zevksiz"
6- Duplicity (2009)
Berbat bir senaryo, felaket bir anlatım. Julia Robert ve Clive Owen gibi starların varlığına aldanmayın. İlk yarım saatine dayanabilirseniz size artık karada ölüm yok! Kabul ediyorum ilginç bir harakiri denemesi olabilir :)
7- Gigli (2003)
'A Scent of A Woman'ın yönetmeni Martin Brest'ten bir intihar girişimi. Başrollerini o dönem birlikte olan Ben Affleck ve Jennifer Lopez'in paylaştığı bir suç komedisi. Eleştirmenlerce yerden yere vuruldu. Haksız da değiller. Fazla söze gerek yok Imdb puanı filmi ele veriyor 2.4\10
8- John Rambo (2008)
Slyvester Stallone'yi Stallone yapan Rocky ve Rambo serileriydi. 2000'li yıllarda iki seriyi de diriltmeye karar veren Stallone, Rocky ile ciddi bir başarı yakalarken John Rambo'da belki de kariyerinin en kötü işini çıkardı. Bir hikaye örgüsünden bahsetmek zor. Kısacası Rambo, küçük bir ordunun hakkından geliyor. Bilgisayar oyunu olsa bu kadar olurdu. Şimdi derin bir nefes alın. Aldınız mı? Filmin Imdb puanı 7.2
9- Southland Tales (2006)
Richard Kelly, ilk filmi Donnie Darko ile ağzımıza bir parmak bal çalmıştı. İkinci filmi Southland Tales ile de ağzımıza acıbiber sürüyor. Bir bilim kurgu olan film tam bir saçmalıklar komedyası. Dağınık bir anlatım, karton karakterler, nereye varmaya çalıştığı belirsiz bir öykü vs...
10- Babylon A.D (2008)
Listenin en iyisi. Daha doğrusu kötünün iyisi. Berbat bir kurgu, inandırıcılıktan uzak bir hikaye ve heyecan fukarası bir bilim kurgu denemesi. 1.5 saatinize yazık! Vallahi yazık!