16 Ocak 2014

Yakında: "The Wolf of Wall Street"


Martin Scorsese'nin merakla beklenen son filmi The Wolf of Wall Street'in sürekli değişen vizyon tarihi sonunda netleşti. Film, 7 Şubat'ta vizyona giriyor. 12 Ocak gecesi sahiplerini bulan 71. Altın Küre Ödüllerinde komedi\müzikal dalında en iyi film ve en iyi erkek oyuncu olmak üzere 2 dalda yarışan film, Leonardo Di Caprio'nun en iyi erkek oyuncu (komedi\müzikal) ödülü ile yetinmek durumunda kaldı. Martin Scorsese'nin adaylık alamaması da filmin aldığı olumsuz eleştirilerle ne kadar alakalıdır yakın bir zamanda öğreneceğiz. The Wolf of Wall Street, 16 Ocak'ta açıklanan 86. Oscar Ödülü adaylarında ise en iyi film ve en iyi yönetmen dahil 5 dalda adaylık elde etti.

Leonardo Di Caprio'nun başrolü Jonah Hill ve Matthew McConaughey gibi isimlerin de yardımcı rollerde karşımıza çıkacağı The Wolf of Wall Street, bilindiği gibi Amerikan borsasında komisyoncu olan Jordan Belfort'un biyografisinden sinemaya uyarlandı. Amerika'ya dair hikayeler anlatmayı seven Scorsese için çok uygun bir proje. Hikayeden de biraz bahsetmek gerekirse; genç ve hırslı bir adam olan Jordan Belfort, yatırımcılarını aldatarak, kısa bir zaman içinde paraya para demez. Kazandığını da çok hızlı bir şekilde tüketebilen Belfort; uyuşturucu kullanan, fahişelerle birlikte olan kısacası hızlı yaşayan bir adama dönüşür. Bu kirli hayat onu nereye götürecektir?

Filmin ilk fragmanına baktığımızda Wall Street ve borsada geçen oyunlar üzerine bir hikaye için fazlasıyla eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Di Caprio'nun hayat verdiği Jordan Belfort karakterinin parayla bir oyuncak gibi oynadığı bölümler dikkat çekerken, kazanma hırsı ve doyumsuzluğu gözlerden kaçacak gibi değil. Di Caprio yeni bir Oscar adaylığı elde eder mi bilmiyoruz ancak Martin Scorsese'nin ve filmin ana dallar başta olmak üzere pek çok adaylık alacağını söylersek abartmış olmayız. Sözün özü; The Wolf of Wall Street bu yılın en çok konuşulan filmlerinde olacaktır. Bunu net bir şekilde söyleyebiliyoruz.