7 Temmuz 2013

Before Midnight'a Güvenin!


Trende tanıştığınız ve birlikte sadece bir gün geçirebileceğiniz kişi hayatınızın aşkı olabilir mi? 1995 tarihli ilk film 'Before Sunrise' bu sorunun peşine takılıp romantik film kalıplarının ve klişelerinin dışına çıkarak kısa zamanda kendi efsanesini yaratmasını bilmişti. Devam filmi Before Sunset ise Jesse ve Celine'i, 9 yıl sonra yine tek günlük bir buluşmada bir araya getirerek benzer bir tat bırakmıştı. Ve Artık bitti derken, yönetmen Richard Linklater seriyi üçlemeye dönüştürme kararı aldı. Büyük bir riski de göze alarak..

Before Midnight'ın hikayesi: 
Jesse ve Celine evlenmiş ve iki kızlarıyla birlikte Paris'te yaşamaktadır. İkili bu süreçte bir yığın değişim yaşamış, çeşitli sürprizlerin yaşanacağı bir hayata doğru yelken açmıştır. Tüm sorunlara ve değişikliklere rağmen, değişmeyen tek şey ise birbirlerine duydukları naif aşktır. Yunanistan'da geçirdikleri bir tatil günü, geçmişlerini muhakeme edip ilişkilerini masaya yatırdıkları, beklenmedik gelişmelerle dolu bir güne dönüşecektir.

İlk tepkiler inanılmaz!
Çeşitli yayın organlarında çıkan kısa ve övgü dolu yorumları paylaşıyorum.

Time
"Bu yıl sadece bir film izleme şansım olsaydı, bu filmi seçerdim. Bu yıl yalnızca iki defa sinemaya gidebilecek olsaydım, bu filme iki kez giderdim! 5/5" (Biraz abartmışsın be oğlum)

USA Today
"Hawke ve Delpy, şakayla karışık bu seriyi Amour'daki çift gibi 80'lerine kadar devam ettirmek istediklerini söylüyorlar. Umarız Öyle Olur! 5/5"  (Aman Amour'daki gibi olmasın, gözünü seveyim)

New York Times
"Before Midnight, harika bir paradoks! 5/5

Entertaınment Weekly
"Mutlu, hüzünlü trajik ve özgürleştirici. Ama asla tahmin edilemeyen bir film. Büyüleyici bir eğlence ve aynı zamanda son yılların en dürüst, en dokunaklı aşk filmi (Amour'a laf mı sokuyorsun abicim?)

New York Post
"Aşkı bulmak kolaydır. Ama birlikte kalmak zordur. Birlikte kalmak için çabalayan iki aşık üzerine bu kadar sıcak, eğlenceli ve gerçekçi bir film yapmak ise daha zor!" 5/5 (Helal)

Rolling Stone
"Modern Aşk hikayesi her ne ise, Before Midnight onu bir seviye daha yukarı taşıyor. Kesinlikle kusursuza yakın! 5/5

Slate
Gençlik ve orta yaş üzerine şiirsel bir meditasyon... Umarım bu ikiliyi son defa izlemiş olmayız! 5/5 ( Yok yok son olsun, tadında bırakmak lazım bazen)

IMDB puanı: 8.5, Rotten Tomatoes ortalaması ise 98%

19 Temmuz diyorum.. E hadi sinemaya diyorum.. Gidin diyorum..