28 Ocak 2014

"Sadece Aşıklar Hayatta Kalır" 14 Şubat'ta gösterime giriyor


Jim Jarmusch'un ülkemizde ilk olarak Filmekimi kapsamında gösterilen son filmi Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive), Başka Sinema salonlarında 14 Şubat'ta gösterime giriyor.

Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampirdir. Adam, iflas etmiş ve büyük ölçüde terk edilmiş hayalet bir şehir görünümünde olan Detroit'te yaşayan; tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, karamsar ve depresif bir vampirdir. Tek aşkı Eve ise uzun bir süredir Fas'ta bambaşka bir kültürün içinde yaşamaktadır. Eve'in Adam'ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava'nın beklenmedik ziyaretiyle karşılaşırlar. Beladan başka bir şey getirmeyen Ava, bir kez daha işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar.İnsanlığın bilinçli olarak, kendi elleriyle belirlediği yazgısı Eve ve Adam'ın penceresinden karamsar görünse de her zaman tutunabilecekleri bir umut ışığı bulurlar.

Sadece Aşıklar Hayatta Kalır, bakalım 2000'li yıllarda karşımıza çıkan, değişim geçirmiş vampir filmlerinden biri mi? Hep birlikte göreceğiz.