15 Mart 2012

Prometheus Geliyor...

Ridley Scott'ın Blade Runner'la birlikte kariyerinin en önemli filmi olan Alien (1979), iki türü bilim kurgu ve korkuyu harmanlayarak muazzam bir başarı yakalamıştı. Devam filmleri kaçınılmazdı ama Scott seriye veda etti. Bugün bilim kurgu sinemasının en yetkin isimlerinden olduğunu kabul ettiğimiz James Cameron, ikinci film Aliens'ın yönetmen koltuğuna oturdu ve bilim kurgu ile korkunun yanına aksiyonu da katarak serinin seyir keyfi en yüksek filmini çıkardı. 3. filmi David Fincher, 4. filmi Jean-Pierre Jeunet yönetti fakat ilk iki filmin başarısını yakalayamadılar. Alien ve Predator'ın  karşı karşıya getirildiği Alien vs. Predator ise serinin Ripley karakterinden bağımsız ve en zayıf halkası oldu.

Serinin geleceği ne olacak derken Hollywood yine yaptı yapacağını ve tüm Alien hayranlarını büyük bir heyecana sürükledi. Ridley Scott, 33 yıl sonra yeni bir Alien filmi yönetmesi için ikna edildi. Seri ileri doğru gittikçe kan kaybetti ve birileri buna dur dedi. Prometheus, ilk filmin öncesine gidiyor yepyeni karakterleriyle. Filme ilişkin elimizde neler var bir bakalım.
Prometheus
1- Hikaye: Bir grup kaşif insanoğlunun kökenine dair birtakım ipuçları bulurlar. Bu ipuçları onları evrenin en karanlık köşelerinde bir yolculuğa çıkartacaktır.
2- İddialı bir oyuncu kadrosu: Micheal Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron, Patrick Wilson ve Guy Pearce.
3- 1, 2 ve 2.5 dakikalık 3 fragman
Prometheus'tan ne beklemeliyiz ne bulacağız?
Fragmanlarından anladığım kadarıyla Prometheus'ın Alien'dan çok ikinci film Aliens'a yakın durduğunu belirteyim. Film; bilim kurgu, korku ve aksiyonun keskin bir bileşiminden oluşuyor. Yine de gittikçe tırmanan gerilimiyle ilk filmi de andırdığını ekleyeyim. Müzik çalışması, temposu ve görselliği bilim kurgu sevenleri mest edecek. Prometheus'ın özellikle kısa fragmanı son yılların iki hit bilim kurgusu Avatar ve Inception'ın fragmanın da üzerinde. Yönetmen koltuğunda Ridley Scott'ı ve elimizdeki görsel verileri düşündüğümde Prometheus'ın 2012'nin en iyi 10 filminden biri olacağını söyleyebilirim. Film, 1 Haziran'da tüm Dünya ile aynı anda Türkiye sinemalarında olacak. Sıkı durun Prometheus geliyor...