19 Aralık 2011

Rocky'nin Düğünü

Yıl 1976. Mümtaz ve Seyfi kendi imkanlarıyla küçük bir film şirketi kurar. İlk filmlerinin nasıl bir şey olması konusunda fikir ayrılığına düşerler. İkisinin de kafasında cin fikirler vardır. Genç senarist ve yönetmenlerin film projelerini değerlendirmeye alırlar.
-Mümtaz: Kızım ilk sırada kim varsa çağır gelsin
Bir delikanlı içeri girer
-Stallone: Merhaba efendim. Benim adım Silvester Stallone. Filmimin adı ise Rocky. Bu bir boks filmi olacak. Rocky Balboa adlı bir İtalyan gencinin sıfırdan başlayarak zirveye doğru tırmanışının hikayesi olacak. Zamanla Rocky'e İtalyan Aygırı lakabı takılacak. Rocky'nin kız arkadaşı Adrian da meşhur olacak. Millet Adriaaaan! Adriaaaan diye bağıracak. Tabi film sırf boks üzerine değil Rocky'nin özel hayatı da işlenecek.
-Seyfi: İyi güzel de Rocky'i kim oynayacak?
-Stallone: Ben tabi ki!
-Seyfi: Sen o kadar iri yarı da değilsin. Nasıl olacak da zirveye çıkacaksın?
-Mümtaz: Sonra bir de şu İtalyan Aygırı meselesi var? Biz Türkiye'de yaşıyoruz koçum! Gel Rocky'i Türk yapalım.
-Stallone: Ama-
-Mümtaz: Hikaye de şöyle başlasın: Rocky Balboa, doğma büyüme Amerikalı olacak ama damarlarında Türk kanı taşıyacak. Rocky, bir kış günü Türkiye'ye babasının memleketine ziyarete gelecek. Doğu Anadolu'nun ücra bir köyü burası ve  kardan yollar kapandığı için Rocky 4 ay mahsur kalacak. Köyde Kezban adlı saf bir kız ona aşık olacak. Bir gün Kezbanlarda yemek yerken köyde mahsur kalmak canına tak eden Rocky, pilava kaşığı saplayacak. Geleneklerimizden de haberi yok haliyle. Böylece Kezban'a evlenme teklifi etmiş olacak.
-Stallone: İyi de bu nasıl boks filmi anlamadım.
-Mümtaz: Dur hele anlatıyorum. Rocky'nin 4 ay sonra Dünya Şampiyonluk maçı var. Hem de Rusya'da. Rocky bakıyor yolların açılacağı yok. bu noktada hayati bir karar veriyor. Rakibi İvan Drago spor salonlarında hazırlanırken o doğada çalışarak hazırlanacak maça. Neler yapmıcak ki:  Her gün 6 saat karla kaplı yolları temizleyecek, hastalananları 4-5 km sırtında taşıyarak sağlık ocağına yetiştirecek, odun kesecek, köyün okulu olmadığı için bir de küçük okul inşa edecek ve köylünün gözünde bir kahramana dönüşecek. Maç zamanı geldiğinde Rocky, yavuklusu Kezban'ı da Rusya'ya götürecek. Kezban, karla kaplı Rusya'yı görünce köyünü hatırlayacak. Maç çok kalabalık olacak. Rocky'nin hayranlarından biri Adriaaaaan! diye bağıracak. Rocky, çocuğa fırçalıcak. Adrian eski sevgilisi çünkü. Çocuk bir süre sonra Kezbaaaan! diye bağıracak. Sonra bütün Rocky hayranları aynı şekilde bağıracak. Neyse maç çok sert geçecek. Rocky, maçı kaybetmek üzereyken aklına köyde hep dinlemek zorunda kaldığı İsmail Yk'nın Allah belanı versin şarkısı gelecek. Nefret ettiği şarkıyı mırıldandığını fark edince cinnet geçirip İvan'ı yere serecek.
-Seyfi: Film Rusya'da mı bitecek?
-Mümtaz: Yok canım! Tedavinin ardından toparlayan Rocky köye dönüp Kezban'la evlenecek. Hatta düğüne İvan da gelecek. Kezban'a beşi bir yerde takacak.
-Stallone: Mümtaz abi büyük adamsın vesselam! Tamam dediğin gibi yapalım filmi
-Mümtaz: Oscar'ı da alcaz hiç merak etme
-Stallone: Yok be abi! Martin Scorsese Taxi Driver diye bi film yapmış. Tam oscarlık. Bize vermezler.
O yıl Rocky'nin Düğünü oscar'ı alır. Martin Scorsese'nin intihara kalkıştığı dedikoduları alıp başını gider.