15 Aralık 2011

Scream 4

Korku sinemasının en önemli isimlerinden Wes Craven 1996 yılında korku sinemasında Rönesans etkisi yaratan filmi Çığlık (Scream) ile türün gidişatını değiştirmeyi başarmıştı. Daha sonra iki devam filmi daha yapan Craven, unutulmaya yüz tutan serisini diriltiyor. Evet önümüzde ilk film tadında bir Scream filmi var. Hikaye 10 yıl sonrasını anlatmakta. Sidney Prescott, kitabının tanıtımı için olayların başladığı yere Woodsboro'ya geri döner. Sidney'in ortaya çıkmasıyla hayalet maskeli katil dehşeti kaldığı yerden devam edecektir.

Neve Cambell,  Courteney Cox ve David Arquette'li orjinal oyuncu kadrosunu koruyan Scream 4'te yeni karakterler ve yeni oyuncular da son derece başarılı. Wes Craven, öyle görünüyor ki zeki ve yer yer komik de olabilen bir korku\gerilim filmi yapmak istemiş. Aynı zamanda da tam bir pastiş'e dönüştürmüş filmini (korku filmlerine yapılan o kadar çok saygı duruşu var ki) Craven, filmini görmeye alışık olmadığımız bir şekilde açıyor. Biz klasik bir Scream açılışı izlediğimizi zannederken film numarasını yapıyor hemen. Zira üçlü bir açılış sekansı var filmin. Bu üçlü açılış beklentileri hemen yukarıya çekiyor. Sürprizini kaçırmamak için bu konuyu kapatıyorum. Scream 4 bir korku\komedi değil elbette ama çok iyi esprilerle örülmüş bir korku filmi. Bruce Wills esprisine bir kaç gün güldüğümü söylemeden geçemeyeceğim.


Craven, korku filmlerine ve tarihine aşina olanların daha çok seveceği bir film çıkarmış ortaya. Shaun of the Dead, Saw, Halloween ve sayısız korku filmine saygı duruşunda bulunuyor film. Bunu yaparken kendi filmleriyle bilhassa da Scream serisiyle ve doğal olarak da kendisiyle dalga geçiyor Wes Craven. Katil veya katillerin kim olduğunu itiraf etmeliyim ki tahmin edemedim. Siz de izlerken bulmakta zorlanacaksınız eminim. Zaten katilin kim olduğunu bulamamanız filmden aldığınız keyfi arttıracaktır. Karşımızda Scream serisinden bıkmış seyircinin bile sevebileceği bir film var. Devam filmi yapılacaksa böyle yapılmalı dedirtiyor Scream 4. Gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz diyorum. IMDB notu 6.4 benim ki ise biraz daha yüksek 6.8